Highland Park 18 yo (2006?) 43%
(AWC Onlineprovning #3 “Ålder, Ursprung & Fattyp”)
I startfältet vid senaste den senaste onlineprovningen “AWC Onlineprovning #3 “Ålder, Ursprung & Fattyp”” så fanns denna nya Highland Park 18 yo (2006?) 43%-whiskyn med. En “Old School”-whisky med ett något svårbestämt buteljeringsår. En sherrycask-lagring som landade på delad första plats vid handuppräckningen vid denna trevliga onlineprovningen som hölls via mötesplattformen Google Meet. Vid den slutliga poängsammanställningen hamnade den på andra plats.
Region: Orkney
Styrka: 43%
Pris: ca. 1200 kr (-ish)
Event: AWC Onlineprovning #3 “Ålder, Ursprung & Fattyp”
Provdatum: 250207
Bidragare: AWC (HGU)
Medelpoäng: 14,00 av 20,00 p Se skala
![]() |
|||||
AFR | CPE | FAN | HGU | HHG | HHM |
14,25 | – | 16,50 | 15,75 | – | – |
RLU (G) | TBL (G) | ACA (G) | |||
16,50 | 16,00 | 15,50 | |||
Medelpoäng: 15,75 p |
250207 – Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala
AFR
DOFT: (4,00) Frukt, söt, sherry, vanilj
SMAK: (3,50) Svag, läder
EFTERSMAK: (3,25) Kort
HELHET: (3,50) –
Ev. kommentar:
TOTALPOÄNG: 14,25/20,00 p
FAN
DOFT: Rund och ganska trevlig, sherrytoner, lite mörka bär, ingen större rökighet
SMAK: Lite sherrynyanserad, rund i smaken med lite sötma
EFTERSMAK: Ganska mjuk, inte jättelång, ingen större beska/rök att tala om
HELHET: En ganska trevlig och komplex whisky, skulle vunnit på högre stryka
Ev. kommentar:
TOTALPOÄNG: 16,50/20,00 p
HGU
DOFT: Äpple
SMAK: Äpple, fruktig
ESMAK: –
HELHET: –
Ev. kommentar:
TOTALPOÄNG: 15,75/20,00 p
RLU (G)
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: En mjuk och trevlig whisky
Ev. kommentar: –
TOTALPOÄNG: 16,50/20,00 p
TBL (G)
DOFT: (3,50)
SMAK: (4,00) Cherry, mild
ESMAK: (4,00) –
HELHET: (4,50) –
Ev. kommentar: –
TOTALPOÄNG: 16,00/20,00 p
ACA (Gäst)
DOFT: Nöt, tryffel, kokos
SMAK: Russin, dadel
ESMAK: Aprikos, marsipan, salt
HELHET: God
Ev. kommentar: –
TOTALPOÄNG: 15,50/20,00 p
(SMAKTABELL – i skala 0 till 50) | ||||||||
AFR | CPE | FAN | HGU | HHG | HHM | ACA | Medel: | |
FATIGHET | – | – | 20 | – | – | – | 10 | 15 |
BESKA | – | – | 5 | – | – | – | 35 | 20 |
SÖTMA | – | – | 15 | – | – | – | 20 | 20 |
FRUKTIGHET | – | – | 20 | – | – | – | 20 | 20 |
BLOMMIGHET | – | – | 15 | – | – | – | 15 | 15 |
MALTIGHET | – | – | 20 | – | – | – | 30 | 25 |
KOMPLEXITET | – | – | 30 | – | – | – | 20 | 25 |
KRYDDIGHET | – | – | 20 | – | – | – | 35 | 30 |
RÖKIGHET | – | – | 10 | – | – | – | 15 | 15 |
SPRITIGHET | – | – | 10 | – | – | – | 40 | 25 |
Viss avrundning (uppåt) kan behöva göras vid ev. medelräkning |
Då whiskyklubben gärna återanvänder samplesflaskorna till events som detta får dessa gärna återbringas till FAN (eller nån annan AWC-medlem som kan skicka vidare…).