Old St. Andrews Clubhouse Whisky 40%
(AWC-sample #76, HGU)
Vårt senaste hemliga blindprov (#76, HGU) var en 5-årig Premium Blended Whisky och är ett urval av malt- och korn-whisky som presenteras i en golfbollformad flaska.
Region: Scotland
Styrka: 40%
Pris: 378 kr
Event: AWC-sample #76 Värd: AWC
Provdatum: 200731 (Juli)
Bidragare: HGU
Medelpoäng: 13,50 av 20,00 p Se skala
AFR | CPE | FAN | HGU | HHG | HHM |
– | – | 14,25 | 14,00 | 14,25 | 11,00 |
Medelpoäng: 13,50 p |
Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala
HHG:
SORT: (min gissning) Oban 14
DOFT: 3.50 Lätta petroliumdimmor, citrus, bastulave, fruktig
SMAK: 3.75 Lätt, ngt sträv, bivax, päron
ESMAK: 3.50 Ganska kort e-smak, torr, nötter, honung och peppar
HELHET: 3.50 Enkel men ändå delikat whisky som går åt det torrare hållet. Behövde stå ca 15 min för att öppna upp.
TOTALPOÄNG: 14,25 p av 20,00 p
FAN:
SORT: (min gissning) Mackmyra Skördetid 46,1%
DOFT: Fruktig, lite aprikos, mandelmassa, honung och bivax.
SMAK: Ljust trä, honung, bivax och med en lite påkrypande beska underifrån. Lite ingefära hittar också fram tillsammans med lite torkat gräs.
ESMAK: Sötbesk, lätt fruktig whisky med en liten spritsig efterton.
HELHET: En ganska rak whisky som bjuder på en del fruktighet och lite söta inslag. Ganska rund till sin karaktär men med en del stickighet.
TOTALPOÄNG: 14,25 p av 20,00 p
HHM:
SORT: (min gissning) Någon blended
DOFT: Lite aceton, aprikos, metall (2,75)
SMAK: Menthol (2,50)
ESMAK: Mynta, grönt gräs ( 3,00)
HELHET: Spritig och inte så mycket smak (2,75)
TOTALPOÄNG: 11,00 p av 20,00 p
HGU:
SORT: (*bidragare*) Old St. Andrews Clubhouse Whisky 40%
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
TOTALPOÄNG: 14,00 p av 20,00 p
[wp_charts title=”awc_andrewsclubhouse” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15,15,15,15,10,20,15,10,0,20″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]
(SMAKHJUL – i skala 0 till 50) | ||||||||
AFR | CPE | FAN | HGU | HHG | HHM | Gäst | Medel: | |
FATIGHET | – | – | 15 | – | 15 | 15 | – | 15 |
BESKA | – | – | 20 | – | 10 | 15 | – | 15 |
SÖTMA | – | – | 15 | – | 15 | 20 | – | 15 |
FRUKTIGHET | – | – | 20 | – | 15 | 10 | – | 15 |
BLOMMIGHET | – | – | 10 | – | 10 | 15 | – | 10 |
MALTIGHET | – | – | 20 | – | 20 | 15 | – | 20 |
KOMPLEXITET | – | – | 15 | – | 15 | 5 | – | 15 |
KRYDDIGHET | – | – | 15 | – | 20 | 10 | – | 10 |
RÖKIGHET | – | – | 5 | – | 0 | 0 | – | 0 |
SPRITIGHET | – | – | 15 | – | 5 | 25 | – | 20 |
Viss avrundning uppåt sker ev. vid medelräkning |
Vi tackar HGU för *bidraget* till denna omgången och till alla deltagare som inkommit med sina smaknoteringar och poäng. Den aktuella sample som kommer härnäst bidrages av HHG och där det planerade intervallet för provsmakning/svarsinlämning är under hela månaden: AUGUSTI!
(Vid behov, kontaktas webbis för ev. tomflaskor)