Aberlour a’bunadh batch 65 59,5%
(AWC-sample #73, HHM)
Efter en liten omkullkastning i turordningen för sampleslistan (där AFR testades före HHM) kan vi nu så slutligen presentera svaret vid vår 73:e hemliga samplesomgång. En whisky ifrån höglandet och Aberlour-destilleriet och som vi tidigare har smakat, fast i en tidigare batch. (Dock tyvärr lite tunt på fronten med inkomna svar… Skärpning gubbar!)
“Karaktärsfull, kryddig smak med viss rökighet, inslag av fat, apelsinskal, choklad och torkade frukter.” //Sb
Region: Highland
Styrka: 59,5%
Pris: 669 kr
Event: AWC-sample #73 Värd: AWC
Provdatum: 200407
Bidragare: HHM
Medelpoäng: 15,25 av 20,00 p Se skala
Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala FAN: HGU: HHG: [wp_charts title=”awc_abunadh65″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”25,25,30,30,30,25,25,25,5,15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]
AFR
CPE
FAN
HGU
HHG
HHM
–
–
15,25
15,75
14,75
–
Medelpoäng: 15,25 p
SORT: (min gissning) Glenlivet Archive 21 43%
DOFT: Ganska fruktig nos med en del torrsträvighet. Karamellkola och lite aprikos. Guldfärgad whisky.
SMAK: Lite torrsträv, halvsöt smak med en del aprikosfruktighet och liten träton av ekfat. Nyanser av gräddkola.
ESMAK: Ganska hög sötma med en del trätoner ekighet och lite mörka bär. (Drar lite åt sherryhållet). Med en lite spritnyanserad svans.
HELHET: En bra, orökig whisky med lite torrsträvigt motstånd i. Ganska fyllig smak men med en lite spritnätt och något besk underton som tar ned betyget något.
TOTALPOÄNG: 15,25 p av 20,00 p
SORT: (min gissning) Ben Nevis
DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
TOTALPOÄNG: 15,75 p av 20,00 p
SORT: (min gissning) Old Ballantruan 15
DOFT: 3.75 Blommig, fräsch doft, vanilj och honung
SMAK: 3.75 Söt, mjuk, ganska stark smak där gräddkola, vanilj och en lite beskare pepparton ( fat och vitpeppar ) kliver fram. Choklad också i främre ledet!
ESMAK: 3.50 De söta tonerna i form av gräddkola och vanilj håller igång whiskyn en liten stund.
HELHET: 3.75 Jag fick O’boy alternativt kombinerat med Irish Coffee-känsla över denna och drömde mig snabbt bort till de alpina pisterna Trevlig whisky!!
TOTALPOÄNG: 14,75 p av 20,00 p
(SMAKHJUL – i skala 0 till 50) | |||||||
AFR | CPE | FAN | HGU | HHG | HHM | Medel: | |
FATIGHET | – | – | 25 | – | 20 | – | 25 |
BESKA | – | – | 20 | – | 25 | – | 25 |
SÖTMA | – | – | 30 | – | 25 | – | 30 |
FRUKTIGHET | – | – | 25 | – | 30 | – | 30 |
BLOMMIGHET | – | – | 20 | – | 30 | – | 30 |
MALTIGHET | – | – | 25 | – | 25 | – | 25 |
KOMPLEXITET | – | – | 25 | – | 20 | – | 25 |
KRYDDIGHET | – | – | 15 | – | 25 | – | 25 |
RÖKIGHET | – | – | 5 | – | 0 | – | 5 |
SPRITIGHET | – | – | 15 | – | 5 | – | 15 |
Viss avrundning uppåt sker ev. vid medelräkning |
Vi tackar AFR för *bidraget* till denna omgången och till alla deltagare som inkommit med sina smaknoteringar och poäng. Den aktuella sample som kommer härnäst bidrages av CPE och där det planerade intervallet för provsmakning/svarsinlämning är under hela månaden: APRIL!
(Vid behov, kontaktas webbis för ev. tomflaskor)