2019, AWC, SoW

Rock Oyster (Douglas Laing) 46,8%

Rock Oyster (Douglas Laing) 46,8% – En blended-whisky ifrån välkända och oberoende buteljeraren Douglas Laing och där man har använt sig av whisky ifrån en blandning av de skotska öarna Jura, Islay, Arran och Orkney. Helt utan kylfiltrering eller färgtillsatser.

Detta är en whisky som vi har provsmakat ihop med klubbmedlemmar och andra inbjudna whiskydrickare i klubbens närhet (SoW) och där svars- och poänginlämning har varit frivillig.

(12 st deltagare totalt, 4 st poängsvar och 2 st inlämnat omdöme)

Region: Islands
Styrka: 46,8%
Pris: 489 kr

Event: SoW-objekt
Värd: AWC
Provdatum: 190228
Bidragare: AWC

 

Medelpoäng: 17,00 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
15,50
UJA PGU ACA      
20,00 17,00 15,50      
Medelpoäng: 17,00 p

[wp_charts title=”radarchart_rock_oyster” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15,30,35,25,15,20,25,15,15,20″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

FAN:
DOFT: Lätt marsipanaktig doft tillsammans med lite fruktiga inslag. Här finns också några gråpäron och ostronskal. Lite mineraliska undertoner. Förnimmelse av lätta rökdimmor.
SMAK: Lite fet/oljig karaktär med inslag av vanilj, päronmos, halm och åter lite mineraliska undertoner. Lite mer sötrökighet kan också anas i smaken men som fortfarande är ganska lätt.
ESMAK: Här kommer lite mera träfatsbeska fram och lite ljusare maltinslag. Ganska kort eftersmak.
HELHET: En lätt röknyanserad och god whisky med lättare inslag av vanilj och ljusa frukter. Har även en liten torrare beskhet i sig även om smaken överlag upplevs som ganska söt.
TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00 p

ACA:
DOFT: Lite mandelmassa lukt.Lätt rökdoft. 3,50 p
SMAK: Go krämig med smak av vanilj och lite besk smak. 4,00 p
ESMAK: Snabbt avtagande och med en len smak av nötighet. 4,00 p
HELHET: Mycket god. 4.00 p
TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00 p

Vi tackar som vanligt alla SoW-deltagare och klubbmedlemmar för en god uppslutning till dessa SoW-projekt! Givetvis hoppas vi ju också på att den “frivilliga” poäng- och svarsinlämningsfrekvensen kanske kan öka på något vid ev. framtida provningar… 

När eller om det blir nått mer SoW-objekt är ännu inte spikat men där man kan rekommenderas att besöka hemsidan för vidare info. 

//AWC