(blended), 2017, AWC, FAN, Sample, Scotland

Anchor 10 y.o Peated Edition (Blended) 40%

AWC’s 63:e blindprov tillhandahölls av FAN och visade sig vara en blended peated malt ifrån Scotland…

Region: Scotland
Styrka: 40%
Pris: 319 kr

Event: AWC-sample #63
Provdatum: 170805
Bidragare: FAN

 

“Nyanserad, tydligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, ljunghonung, mandel, örter, vanilj och ostronskal. “ /Sb

Medelpoäng: 14,40 av 20,00 p Se skala

AFR CPE FAN HGU HHG HHM
 –  13,50 15,50 15,00  13,50
Medelpoäng: 14,40 p

 

Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala

HHG:
Sort: Jura Diurachs’ Own 16?
Doft:3,75, Fruktig, syrlig, nåt kemiskt
Smak:3,75, Lätt i karaktären, 40%?, choklad, honung
E-smak:3,75, Kort, mer choklad/toffee, lite kryddig
Helhet: 3,75, chokladtonen sticker ut på ett positivt sätt tycker jag.
TOTALPOÄNG: 15,00

FAN:
SORT: Anchor 10 *bidragare*
DOFT: Gyllenklar whisky med svagt peatig näsa och ganska stor maltighet. Hygglig doft men inget som utmärker.
SMAK: Smakmässigt en ganska enkel whisky med rak maltighet och lite spritnyanserad maltighet. Lite bakomliggande kryddighet som värmer på lite grann.
ESMAK: Liten pepparstegring mot slutet och med lite brända torvinslag. Inte speciellt mycket rökighet att tala om även om där finns en liten peatig karaktär i botten.
HELHET: Tycker spritinslaget tar fokus lite grann ifrån det som är gott i denna whisky. Ganska trevlig maltighet och med ett lite pepprigare avslut. En ganska okomlex whisky.
TOTALPOÄNG: 13.50p

HHM:
Gissning: ?
Doft: 3.50 p , citrus och lite beskare toner, apelsinmarmelad , fönsterputs
Smak: 3.50 p , lättare örtsmak, apelsinmarmelad, fat.
E-smak: 3.25 p ,pepparhetta lite svag beska, inte så lång.
Helhet: 3.25 p ,lättdrucken whisky som passar nu på sommaren. Men lite enkel.
TOTALPOÄNG: 13,50p

HGU:
SORT: glenronach av något slag
DOFT: kakao vanilj 3,5
SMAK: vanilj choklad lite fruktig 4
ESMAK: satt kvar hyfsat länge 4
HELHET: riktigt bra tycker jag 4
Ev. kommentar: ?
TOTALPOÄNG: 15,50

Vi tackar FAN för *bidraget* till denna omgången och där nästkommande sample bidrages av HGU och där det planerade intervallet för provsmakning är: Innan jul2017!
(vid behov, kontakta webbis för ev. tomflaskor)