Engelbrekt 10, 40% (malt)
Region: Sverige
Styrka: 40 %
Pris: 329 kr
Event: Sample #13 (blindprov)
Provdatum: 120109
Bidragare: FAN
Medelpoäng: 14,50 av 20,00 p Se skala
AFR | CPE | FAN | HGU | HHG | HHM | JER | PGU |
14,50 | 15,00 | 14,00 | 14,00 | 15,25 | 15,00 | 14,75 | 13,50 |
Våra samlade omdömen/kommentarer: Se delskala
DOFT: 3,75
(3,00) Gyllengul, Doft av metall, läder, nysågad spånskiva, övermogna päron.
(4,00): Färg guld. Doft lakrits, gräs. Jord och som vanligt något litet päron
(3,75) Len smak fruktig o söt vanilj+päron + lite blöt jord.
(4,00) –
(3,75) Guld färgad med doft av ek, vanilj och frukt .
(3,50) Lätt kopparfärgad och med en trevlig frukt-inspirerad doft. Kanel i bakgrunden.
(4,00) lite päron lite plommon
(4,00) –
SMAK: 3,65
(3,50) fruktig
(3,00) –
(3,50) Lätt, inledande svag smak av kanel som sakta byggs upp…
(3,75) Ganska skarp och syrlig med inslag av gräddkola
(3,75) Len smak fruktig o söt vanilj+päron + lite blöt jord.
(4,00) –
(3,75) Ganska söt, ekfat och lite vanilj
(4,00) Ganska stark, söt, syrlig, kola
E-SMAK: 3,46
(4,25) Ganska lång eftersmak med viss rökighet, lite sträv, fruktig i bakgrunden. Sherryfatslagrad?
(3,50) Kort, ekfat, lite fruktig och spritig
(3,50) –
(3,50) Dog ut fort lakrits+halm i eftersmaken
(3,50) 3,5 Ganska lång och ekig
(3,50) …mot det lite halvpeppriga avslutet, som är mediumlångt och utan några direkta minustecken förutom att den känns lite tam.
(3,00) 3 kort
(3,00) väldigt kort.
HELHET: 3,75
(3,50) En god whisky med lite för kort eftersmak
(3,50) en bra whisky som håller i alla väder
(3,50): God och rekommendabel för både nybörjare och lite mer avancerade whiskynjutare och för den som gillar lättdrucken och ej så alkoholstark whisky. Dock ganska tam.
(3,75) Helt ok
(4,00) En bra whisky tycker jag duger helt klart i hyllan.Dåligt med röööök men riktigt god
(4,00) –
(3,75): Fin doft och smak. Lite kort och tråkig eftersmak. En ganska trevlig whisky som funkar jämt.
(4,00): Välkomponerad whisky. Stabil, troligtvis ganska ung whisky som platsar i mitt glas alla dagar i veckan